Pedagogiset ratkaisut tulevalla OPPIA247-alustalla – WORKSHOP2 Perhossa 17.5.2016

WORKSHOP2:ssa Perhossa 17.5.2016 keskityttiin pedagogisen käsikirjoituksen ja verkkoalustan suunnitteluun ja jatkoideointiin. Mukana WORKSHOP2:ssa olivat hankkeen omien peda- ja verkkoalusta-asiantuntijoiden lisäksi uusia näkökulmia tuomassa:

1) Verkkopedagogiikan kokenut konkari, verkko-oppimisesta (psykologia) väitellyt, dosentti MINNA LAKKALA Helsingin yliopistosta.

Minna Lakkala

2) CLANED, joka tj MERVI PALANDERIN johdolla kertoi omasta verkkoalustastaan ja antoi meille niin teknistä kuin pedagogista ajateltavaa. Lisäksi CLANEDista oli mukana pedagoginen asiantuntija ja aiheesta väitellyt TOPI LITMANEN sekä PERTTI JALASVIRTA. www.claned.com

claned 2

3) Projektipäällikkö MIKKO HAKALA ja pedagoginen asiantuntija LAURI VAARA Taloudellinen Tiedotustoimisto TATista kertoivat  miten heidän Yrityselämän nuoret sukupolvet -lukioverkkopedaprojekti (http://www.tat.fi/mika-tat/yrityselaman-nuoret-sukupolvet) on edennyt ja millaisia toimintatapoja heillä on. Mietimme voisiko meillä olla heidän hankkeen kanssa synergiaetuja.

tat6

Saimme puheenvuoroista ja keskusteluista erittäin paljon vinkkejä OPPIA247-suunnitteluun.

JATKOSUUNNITELMIA KESÄÄ JA SYKSYÄ KOHTI!

SELECTION-ryhmä on kevään aikana käynyt läpi pitkän listan alustavaihtoehtoja ja vertaillut niiden ominaisuuksia. Tältä pohjalta alustavaihtoehtojen määrä on pienentynyt viiteen.

Matka jatkuu siten, että

  1. kesän 2016 aikana valmistuu verkkoalustan pedagoginen käsikirjoitus,
  2. johon perustuen käymme elo-syyskuussa 2016 keskustelut alustatarjoajien kanssa.
  3. Päätös alustasta tehdään syyskuussa 2016.
  4. Sen jälkeen loka-joulukuussa kääritään todenteolla hihat ja aloitetaan niin uuden alustan räätälöinti kuin ensimmäisten tutkinnonosien tuotanto alustalle.
  5. Ensimmäisiä tutkinnonosia pitäisi päästä pilotoimaan käytännössä alkuvuodesta 2017.

Seuraava WORKSHOP3 pidetään Helsingin Diakoniaopistolla 21-22.9.2016!

Koulut uusi